Analyse Cercle Brugge en Waasland-Beveren in degradatienood: wintermercato moet zomerfalen corrigeren
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

Cercle Brugge en Waasland-Beveren in degradatienood: bestuur moet in eigen boezem kijken

Cercle Brugge en Waasland-Beveren in degradatienood: wintermercato moet zomerfalen corrigeren

Zoals het er nu naar uitziet wordt het onderaan een strijd tussen Cercle Brugge en Waasland-Beveren om degradatie te vermijden. KV Oostende en KV Kortrijk zitten er niet ver vandaan wel. In januari moeten ze allemaal proberen te corrigeren wat er deze zomer misliep.

"Wie in januari veel moet inkopen, heeft slecht gewerkt tijdens de zomermaanden", klinkt het wel eens in de voetbalwereld. Cercle Brugge haalde tijdens de zomermercato 20 (!) nieuwe spelers, waarvan 15 gehuurd. Zeven daarvan kwamen van moederclub Monaco. Met zoveel huurlingen heb je meestal geen clubgevoel. Die jonge gasten trekken straks toch terug naar het Prinsdom. Hoe bezorgd zijn zij over een mogelijke degradatie?

Bij Waasland-Beveren kwamen er 13 nieuwe spelers, waarvan vijf gehuurde. Maar ook hier is geen enkele een echt schot in de roos. Waasland-Beveren heeft met 14 gemaakte doelpunten echt wel een probleem. Dat is het minste in heel 1A. Een nieuwe scorende spits is dus prioriteit voor de wintertransferperiode, maar op dit moment is er nog geen concrete piste.

Beide clubs wisselden ook al van trainer, maar waren Custovic en Mercadal het grote probleem? De kern werd immers niet door hen samengesteld. Cercle hangt af van zijn moederclub, dat sowieso jonge talenten er wil neerplanten. Maar dat is ook niet de top van de jeugdwerking. 

Waasland-Beveren moet het dan weer met een heel beperkt budget doen, maar had beter voor iets meer kwaliteit dan voor kwantiteit gekozen, lijkt ons. Met 30 A-kernspelers hebben ze er toch een aantal te veel. Om de situatie te plaatsen moet er dus ook eens richting bestuurskamers gekeken worden. Want er zijn wel mogelijkheden deze winter, maar goedkoop gaan ze ook niet zijn.

Wat er vrij aangeboden wordt op de markt is meestal overschot van bij andere ploegen. Een echte versterking kost geld. Geld dat de Vereniging wel kan halen over de grens, maar Waasland-Beveren heeft die optie niet. Creatief zijn wordt de boodschap. Of toch ergens anders geld vinden...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties