Vreemde situatie in Luik: spelers die nog onder contract liggen willen naar rechtbank stappen tegen Standard
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 19 reacties

Orlando Sa lijkt naar de rechtbank te willen stappen tegen Standard

Vreemde situatie in Luik: spelers die nog onder contract liggen willen naar rechtbank stappen tegen Standard
Foto: © photonews

Het gaat er soms vreemd aan toe in Luik. Standard heeft enkele spelers in hun B-kern zitten met ronkende namen. De Portugese spits Orlando Sa en ex-Rode Duivel Luis Pedro Cavanda bijvoorbeeld. Die eerste is de situatie echter meer dan beu.

De 31-jarige Sa ligt nog onder contract tot 2021 bij Standard, maar mag niet meer meetrainen met de club. Meer nog, hij mag zelfs geen contact hebben met de A-kern. Volgens Sport/Voetbal Magazine is hij die situatie meer dan beu en wil hij naar de rechtbank stappen als hij niet terug mag aansluiten bij de A-kern.

Want interesse is er natuurlijk niet voor de aanvaller, die zijn laatste match voor de Rouches speelde op 17 maart 2019. Een paar weken later scheurde hij zijn achillespees deels af en toen hij terug was, kreeg hij te horen dat hij niet meer in de plannen van Michel Preud'homme voorkwam. 

Geen contact

Sa moest samen met Cavanda en Sébastien Pocognoli naar de B-kern. Die laatste werd twee weken later wel weer opgepikt omdat hij goed ligt bij supporters en media, maar hij speelde dit seizoen ook nog geen minuut. 

Voor Sa en Cavanda liggen de papieren helemaal anders. Ze werden op aanraden van MPH uit de Whatsappgroep van de spelers verwijderd, mogen niet meer ontbijten op de club en moeten hun auto buiten het complex parkeren. Ze moesten zelfs al een paar keer een deurwaarder laten komen om te laten vaststellen dat de poorten van het complex gesloten waren terwijl ze zich moesten aanmelden om 8u 's ochtends. Zijn advocaat, Walter Van Steenbrugge, wil de zaak nu aanhangig maken bij de FIFA. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties