Anderlecht ziet Kompany nu al terug op het trainingsveld: aan de aftrap in Clasico zondag?
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 17 reacties

Vincent Kompany kon meetrainen met Anderlecht woensdag

Anderlecht ziet Kompany nu al terug op het trainingsveld: aan de aftrap in Clasico zondag?
Foto: © photonews

Goed nieuws voor Anderlecht: de blessure van Vincent Kompany leek inderdaad mee te vallen. Uiteraard blijven ze de situatie op de voet volgen, maar hij zou zondag in Standard kunnen spelen.

Kompany liet zich uit voorzorg wisselen in Moeskroen. Deze keer wou hij geen risico's lopen toen hij een lichte pijn voelde in de hamstrings. Hij nam vorige week rust, maar stond vandaag alweer op het trainingsveld. En hij deed niet enkel de opwarming mee, maar kon ook een balletje trappen.

Bij Anderlecht gaan ze uiteraard heel voorzichtig met hem omspringen en van dag tot dag de evolutie bekijken. Maar als hij tegen het einde van de week voluit kan trainen is de kans groot dat hij zondag in Luik aan de aftrap komt. Anders wordt het de bekermatch tegen Club Brugge.

Ook Chadli fit

Die is misschien momenteel nog belangrijker, want play-off 1 wordt een moeilijke zaak. Alhoewel ze bij paars-wit de hoop op de top zes nog niet opgegeven hebben, zijn ze ook realistisch. Tegen de winterstop zal er al veel duidelijk zijn waarvoor er nog te spelen valt. Maar de komende vier matchen zijn belangrijk en daarvoor willen ze hun beste elftal klaarstomen.

Met Kompany dus, die wel nog geen winst op het veld kunnen vieren heeft. Tegen Beerschot en Moeskroen moest hij telkens voortijdig naar de kant. Nacer Chadli zal waarschijnlijk ook fit zijn tegen zondag. Zijn enkelblessure is verleden tijd en ook hij stond op het trainingsveld vandaag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Snelle 0-1! Live

Snelle 0-1!

18:08

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties