Verschueren na open brief: "Hebben nog steeds ambitie: we zijn nog altijd Anderlecht"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 23 reacties

Michael Verschueren gaf een woordje uitleg bij de open brief van Anderlecht

Verschueren na open brief: "Hebben nog steeds ambitie: we zijn nog altijd Anderlecht"

Anderlecht schreef donderdag een lange open brief waarin het meer uitleg gaf over de visie van de club. Een dag later had die tekst al een woordje extra uitleg nodig.

Michel Verschueren reageerde tegenover Sporza op de brief die u HIER nog eens kan nalezen.

"We merkten dat verschillende stakeholders en de fans vragen hadden bij het project van Anderlecht", aldus de manager. "We hebben nu duiding gegeven. We kunnen niet ontkennen dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen en dagelijks kritiek krijgen. Daarom wilden we heel duidelijk stellen waar we naartoe werken." 

"We hebben een momentopname gemaakt van de club en hebben een termijn vooropgesteld om opnieuw een topclub te worden. We gaan elk jaar ons team versterken om in 2022 weer voor de titel te strijden."

"We zullen proberen om de juiste versterkingen binnen te halen aan de hand van een mix tussen voetbalkennis en data. We zijn zeker niet de eerste club die data introduceert in de werking", weet Verschueren.

"Anderzijds hebben we heel duidelijk onze speelstijl gedefinieerd: waar we voor staan en hoe we willen voetballen. Dat gaan we doortrekken vanuit onze eigen jeugdacademie. We willen elk jaar jongeren de kans geven en dat aanvullen met meer ervaring."

"Wat de ploeg nog mist? Dit jaar kampen we met te veel blessures. We hebben geopteerd voor een gezonde mix tussen jeugd en ervaring, maar we kunnen maar een kwart van de ervaren spelers gebruiken door blessures. Daar moeten we in de toekomst op letten."

"We blijven in elk geval ambitieus: we willen nog prijzen winnen. Het is niet omdat we een open brief schrijven om duiding te geven bij ons project, dat we geen ambitie meer hebben om voor die prijzen te gaan. De Europese doelstelling staat nog steeds aangevinkt. We doen er alles aan om dat te halen, via de beker of de competitie", besloot Verschueren hoopvol. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties