Virton sluit opnieuw aan in 1B met overwinning tegen Lommel

Dante Bellon

Virton heeft op de vijfde speeldag van de tweede periode opnieuw kunnen winnen. Het is de eerste zege voor de Luxemburgers, dat lang tegen een achterstand aankeek.

Het was de eerste thuiswedstrijd voor Virtons nieuwe trainer Christian Bracconi. Met Lommel kwam er een tegenstander op bezoek die onder Peter Maes opnieuw voetbal brengt.

Het zag er na een kwartier al niet goed uit voor les Gaumais. Nadat Koré al na drie minuten de dwarsligger raakte voor Virton kon Lommel bij de eerste mogelijkheid meteen raak treffen. Het was Brebels die na achttien minuten raak trof. Virton bleef voor gevaar zorgen, maar ging met een achterstand de rust in.

Virton erop en erover

Ook na rust bleef Virton de gevaarlijkste ploeg. Couturier kopte naast, Koré kende opnieuw pech. Zijn kopbal strandde op het uur op de paal. De supporters werden gaandeweg ongeduldig, maar dan was er Stelvio Cruz die twaalf minuten voor affluiten de gelijkmaker kon scoren.

Virton had bloed geroken en stormde naar voor. Uiteindelijk waren het Lapousin en Couturier die nog voor de logische 3-1-overwinning zorgden. Virton kon weer winnen na vijf wedstrijden.

Stand G P W G V G = Vorm
1. Beerschot Beerschot 30 56 17 5 8 46-29 17 W W W V V
2. FCV Dender EH FCV Dender EH 30 54 15 9 6 55-32 23 W W W V W
3. SK Deinze SK Deinze 30 53 16 5 9 48-37 11 V G V W W
4. Lommel SK Lommel SK 30 52 15 7 8 51-31 20 W V G V W
5. Zulte Waregem Zulte Waregem 30 51 15 6 9 51-34 17 V G G W W
6. Patro Eisden Maasmechelen Patro Eisden Maasmechelen 30 51 14 9 7 40-28 12 W W G V W
7. Luik FC Luik FC 30 49 15 4 11 49-41 8 V W G W W
8. SK Beveren SK Beveren 30 45 13 6 11 44-40 4 V V W W V
9. Club Brugge NXT Club Brugge NXT 30 37 11 4 15 40-49 -9 G V V V W
10. Jong Genk Jong Genk 30 37 10 7 13 46-52 -6 W V W G V
11. Lierse Kempenzonen Lierse Kempenzonen 30 35 10 5 15 44-59 -15 W W W G V
12. RSCA Futures RSCA Futures 30 34 8 10 12 39-47 -8 V G V G V
13. KV Oostende KV Oostende 30 32 10 8 12 32-39 -7 V G V W W
14. Francs  Borains Francs Borains 30 32 9 5 16 38-52 -14 W G G G V