Onder meer Defour, Bölöni en Clement laten zich uit over doellijntechnologie na discutabel doelpunt: "Liever verloren met een doelpunt zonder twijfel"

Onder meer Defour, Bölöni en Clement laten zich uit over doellijntechnologie na discutabel doelpunt: "Liever verloren met een doelpunt zonder twijfel"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge won zondagnamiddag met het kleinste verschil van Antwerp. Hans Vanaken maakte het enige doelpunt uit de wedstrijd, maar daarover was een en ander te doen. Was de bal over de lijn of niet? Spelers en trainers lieten zich uit over de zaak en hebben een belangrijke vraag.

Hans Vanaken zelf reageerde rustig op de hele zaak (herlees het HIER nog eens opnieuw), maar bij Antwerp waren ze heel wat minder enthousiast. "Als je de VAR gebruikt, dan moet je ook doellijntechnologie gebruiken", vond Steven Defour.

Geen amateurvoetbal

Hij vond bijval bij heel wat van zijn collega's. Sommigen onder hen waren furieus, anderen lachten dan weer smalend. "Als je ziet waar de lijnrechter staat ...", was onder meer Wesley Hoedt duidelijk. "Ach, ik hoor dat het te duur is om het in te voeren? Dit is toch geen amateurvoetbal?"

Coach Bölöni zag het ook met lede ogen aan: "Het is frustrerend. Ik had liever verloren met een doelpunt dat 100% duidelijk was en waar geen discussie over was."

Hoe meer correcte beslissingen, hoe beter voor iedereen

"Doellijntechnologie? Die zal er wel komen op een bepaald moment om de polemieken te verminderen of weg te nemen. Op het WK is het er ook gekomen na enkele foute beslissingen, het zal in de competitie ook wel ingevoerd worden."

Philippe Clement? Die is ook voorstander: "Alles is goed om tot meer juiste beslissingen te komen. Hoe meer correcte beslissingen, hoe beter voor iedereen en hoe beter voor het Belgisch voetbal."

Moet er doellijntechnologie komen?

95%
5%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties