Analyse De prognose van de redactie: voldoende stabiliteit bij Charleroi en dan de bevestiging?

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
De prognose van de redactie: voldoende stabiliteit bij Charleroi en dan de bevestiging?
Foto: © photonews

Ondanks de onduidelijkheid die er nog heerst en het feit dat de meeste ploegen nog altijd heel wat transfers moeten doen, gaan we toch al de prognoses voor volgend seizoen aftrappen. Woensdag 29 juli laten we Charleroi aan bod komen. Kunnen de Zebra's hun ijzersterk seizoen bevestigen.

Prognose

Een kwalificatie voor Europees voetbal, een podiumplaats, verticaal voetbal en efficiëntie: Karim Belhocine heeft zeer knap werk geleverd in zijn debuutjaar bij Sporting Charleroi. De Fransman en zijn manschappen hebben indruk gemaakt, onder meer door zich uitstekend aan de tegenstanders aan te passen en de scalp van enkele grote teams te pakken.

Mag Charleroi op een gelijkaardig seizoen hopen? Waarom niet!? Hun kern is nagenoeg ongewijzigd. Mehdi Bayat sprak al wel de ambitie uit om opnieuw in de top-4 te eindigen. Een lastige klus, wetende dat bijvoorbeeld Racing Genk en Anderlecht hun kleurloos seizoen willen doorspoelen met succes. 

In onze prognose eindigt Charleroi een plaatsje hoger dan de rivaal uit Luik, maar niet in de top-4. Kunnen Belhocine en de zijnen ons ongelijk bewijzen?

Opvallende transfers

Zoals reeds gezegd is het nog behoorlijk stil geweest op Mambourg wat transfernieuws betreft. Met Guillaume Gillet hebben ze alvast een gevestigde waarde binnengehaald, al valt het nog af te wachten wat hij op zijn 36e nog kan. De van Lokeren overgekomen Amine Benchaib zou ook weleens een verrassing kunnen worden.

De twee spelers die vertrokken zijn, vertolkten vorig seizoen wel een hoofdrol binnen het team. Charleroi begon pas écht te draaien na de huur van Kaveh Rezaei. Bayat heeft er ook geen geheim van gemaakt dat hij de Iraniër terug wil halen van Club Brugge. Nurio Fortuna is voor veel geld naar Gent, een rechtstreekse concurrent voor de top-4, vertrokken. Met die som moet er nog wel een nieuwe linksachter gehaald worden.

Sterke punten/Vraagtekens

Grote namen halen is misschien niet nodig voor Charleroi, wel de nodige stabiliteit behouden. De op een na minst gepasseerde defensie gaat door het vertrek van Nurio en Rezaei niet plots een zeef zijn geworden. Daar zullen ze bij de Zebra's wel verder op blijven teren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties