Code geel, oranje en rood voor sportbubbels: "Hopen dat plannen voor oranje en rood niet nodig zijn"

Code geel, oranje en rood voor sportbubbels: "Hopen dat plannen voor oranje en rood niet nodig zijn"
Foto: © photonews

De drie gemeenschappen in ons land zijn het eens geraakt over de invulling van de kleurcodes in de sport. Dat meldt Vlaams minister Ben Weyts. Bij code oranje is er bijvoorbeeld geen publiek meer toegelaten bij indoor activiteiten en sluiten ook de gedeelde kleedkamers en douches.

Het akkoord werd bereikt in samenspraak met de sportsector. Op dit moment geldt overal kleurcode geel, wat onder meer betekent dat er contact mogelijk is tussen sportbubbels, maar nu liggen er dus ook scenario’s klaar voor mocht de situatie opnieuw verslechteren.

Mochten we overgaan tot code oranje, dan wordt er geen publiek meer toegelaten in de zalen. Voor 12-plussers mag er dan ook outdoor geen contact meer zijn met andere bubbels. Ook in het zwembad mag er geen contact zijn met andere bubbels, al blijven daar wel de kleedkamers en douches open.

Code rood

Bij code rood is er zo goed als niets meer mogelijk voor groepen 12-plussers. Rood betekent dat er wijdverspreide besmettingen zijn in de samenleving. Outdoorsportactiviteiten voor 12-plussers zijn dan enkel nog mogelijk op individuele basis of binnen de gezins- of huisbubbel. Publiek is overal verboden. Zwembaden zijn open, maar enkel toegankelijk voor kinderen tot twaalf.

“We hopen dat de plannen voor oranje en rood niet nodig zijn, maar we willen ze toch graag achter de hand hebben”, zegt Weyts. “Zo hoeven we niet te improviseren als de situatie toch zou verslechteren. Deze plannen worden gedragen door het brede sportveld.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties