Fantastisch initiatief: Anderlecht steunt Miguel Van Damme in wedstrijd tegen Club Brugge: iedereen Miguel

Fantastisch initiatief: Anderlecht steunt Miguel Van Damme in wedstrijd tegen Club Brugge: iedereen Miguel
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft een mooi initiatief genomen om Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme te steunen. Heel de ploeg speelt met de naam van de door leukemie getroffen doelman op de rug. Er kan ook geboden worden op de shirts. De opbrengst gaat naar het goede doel, gekozen door Miguel Van Damme.

Een golf van solidariteit en bemoedigende boodschappen overspoelde vorige week het Belgische voetbal. De aanleiding: Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme bleek opnieuw getroffen te zijn door leukemie, en zijn behandeling niet te werken. Verschrikkelijk nieuws dat alle clubkleuren overstijgt en ook bij RSC Anderlecht hard binnenkwam.

Daarom besloten de spelers van paars-wit vandaag bij de eerste topper van het seizoen tegen Brugge Club allemaal met dezelfde naam op hun rug te spelen: Miguel. De truitjes van alle spelers zullen na de wedstrijd geveild worden. De opbrengst gaat naar de stichting “Me To You”, die leukemiepatiënten helpt en onderzoek naar de ziekte steunt. Dat goede doel koos Miguel Van Damme uit.

Bieden op de shirts kan vanaf de aftrap via https://matchwornshirt.com/club/anderlecht.

Zoals Miguel zelf zegt: #nevergiveup

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties