Belgische voetbalbond reageert op overwinning Virton: "Dat is nu dé vraag"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Belgische voetbalbond reageert op overwinning Virton: "Dat is nu dé vraag"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Excelsior Virton mag volgend seizoen een proflicentie aanvragen. En de Belgische voetbalbond mag de club niét tegenhouden om dat te doen. Al is de strijd nog niet gestreden.

De Mededingingsautoriteit heeft beslist dat Excelsior Virton dat recht niet mag ontnomen worden. “Virton heeft de rechtbank ook gevraagd om dit seizoen toegelaten te worden tot het profvoetbal”, aldus Stefan Van Loock in een persbericht. “Maar dat is afgewezen.”

De Belgische voetbalbond legt zich echter niet meteen neer bij het arrest. “De vraag is of de licentievoorwaarden voor profvoetbal effectief in strijd zijn met het mededingingsrecht omdat ze te streng zijn. Dat vraagt onderzoek.”

De vraag is of de licentievoorwaarden voor profvoetbal effectief in strijd zijn met het mededingingsrecht omdat ze te streng zijn

Stefan Van Loock

De KBVB neemt dan ook akte van de beslissing van de rechter. “Gezien de lopende procedure gaan we ons dan ook onthouden van verdere verklaringen”, besluit de Belgische voetbalbond bij monde van de woordvoerder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga C

Nieuwste reacties