Argentijnse klasbak houdt het weldra voor bekeken na rijkgevulde carrière

Robin De Witte
| 2 reacties
Argentijnse klasbak houdt het weldra voor bekeken na rijkgevulde carrière

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Boca Juniors nog zo ver mogelijk geraken in de Copa Libertadores en dan hangt de 36-jarige Argentijn zijn voetbalschoenen definitief aan de haak. Dat heeft hij zelf aangekondigd.

Carlos Tevez sluit zijn carrière af bij de club waar het voor hem allemaal begon en waar hij doorbrak. Boca Juniors neemt het in de knock-outfase van het Zuid-Amerikaans clubtornooi op tegen de Brazilianen van Internacional. Mogelijk worden de heen- en terugwedstrijd in deze achtste finale de allerlaatste wedtrijden van de getalenteerde Argentijn.

Zijn talent bracht hem vervolgens bij Corinthians om nadien de oversteek te maken naar Europa: West Ham United, Manchester United, Manchester City en Juventus werden aan z'n lijstje van werkgevers toegevoegd. Niet zelden mocht hij mee een trofee in de lucht steken.

Kassa kassa in China

In 2015 keerde hij een eerste keer terug naar Buenos Aires om nadien dan nog één keer een buitenlands avontuur aan te gaan. China werd het deze keer en bij Shanghai Shenhua werd hij zelfs even de bestbetaalde voetballer ter wereld met een netto jaarinkomen van 37,2 miljoen euro.

Maar zonder nog een laatste keer te schitteren in La Bombanera zou de cirkel niet rond zijn. Hopelijk kan de 76-voudige international afscheid nemen met een laatste prijs. Het weze hem gegund.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties