🎥 Gary Lineker getuigt over het onwaarschijnlijke talent van Diego Maradona terwijl Owen en Ferdinand met open mond zitten kijken

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
🎥 Gary Lineker getuigt over het onwaarschijnlijke talent van Diego Maradona terwijl Owen en Ferdinand met open mond zitten kijken

De voetbalwereld staat stil bij het overlijden van Diego Armando Maradona. Tijdens de Champions League-uitzending op het Britse BT Sports haalde presentator Gary Lineker een geweldige anekdote boven over Maradona.

Gary Lineker neemt de kijkers terug naar een benefietwedstrijd tussen een ensemble 'World XI' met Lineker en Maradona en een elftal van (voormalige) Premier League-sterren. "In de kleedkamer hield hij de bal een paar minuten hoog met zijn linker, maar wat hij op het veld deed is het beste wat ik ooit heb gezien", bouwde de Engelsman de spanning op.

De aanwezigen in de studio -Peter Crouch, Rio Ferdinand en Michael Owen- keken hem met grote ogen aan. "Al jonglerend wandelde hij naar de middenstip voor de opwarming en daar deed hij het. 'BANG', hij knalde de bal zo hard en zo hoog hij kon. Recht omhoog. Hij bleef staan tot de bal weer beneden was en dan weeg: 'BANG'! Dertien keer in totaal. Meer dan drie passen moest hij nooit zetten tussen twee contacten."

Lineker, toen nog actief bij het grote Barcelona, probeerde dat na te doen met zijn ploegmakkers. "Niemand deed beter dan drie trappen en bij de derde waren ze al aan het rennen", besloot Lineker.

Laten we hopen dat die beelden nog opduiken...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties