Ex-Beerschot-speler die 35 jaar geleden aan de leiding stond: "Ik had op één avond gesprekken met Antwerp én Beerschot"
Redactie
| 1 reacties

Wim Hofkens over de leidersplaats van Beerschot 35 jaar geleden

Ex-Beerschot-speler die 35 jaar geleden aan de leiding stond: "Ik had op één avond gesprekken met Antwerp én Beerschot"
Foto: © photonews

Het is 35 jaar geleden dat Beerschot nog eens aan de leiding stond in de vaderlandse competitie. Toen was Wim Hofkens erbij. De Nederlandse linksmidden haalt herinneringen op...

Het ging er toen anders aan toe. “Andere teams waren bezig met looplijnen en automatismen. Bij ons werden er alleen matchkes gespeeld. Vijf keer anderhalf uur per week. Afwerkvormen, die waren er bijna nooit. Toch klopte het plaatje. Zeker tegen voetballende ploegen deden we het goed. Twee zeges tegen Standard, drie op vier tegen Anderlecht...", vertelt hij in GvA.

Eén jaar speelde hij op het Kiel, daarna trok hij naar KV Mechelen. “Moest ik het kunnen overdoen, dan was ik gebleven. Dat heeft niets met KV te maken, maar alles met Aad de Mos. Er was geen klik. Nog eens: Beerschot was het beste jaar uit mijn carrière.”

Al speelde hij bijna voor de grote stadsconcurrent. “Ik had op één avond gesprekken met Beerschot én Antwerp. In eerste instantie koos ik voor Antwerp en Arie Haan, met wie ik een goed contact had. Om half één 's nachts belde Wauters: ik was te blessuregevoelig. 's Ochtends kregen we Paul Nagels aan de lijn. Hij zat nog in bad, maar sprong meteen in zijn kleren om in Anderlecht de transfer af te ronden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties