Kevin De Bruyne verdeelt en heerst in dominante zege van Manchester City

Bart Vrancken

In de competitie heeft Manchester City nog achterstand in te halen. Hier konden ze namiddag al werk van maken, thuis tegen Fulham.

In de namiddag kreeg Kevin De Bruyne en Manchester City het bezoek van Fulham. De club van ex-Anderlechtspeler Aleksandar Mitrovic stond net boven de degradatiezone en mocht zich aan een zeer moeilijke wedstrijd verwachten.

Al na vijf minuten gaf Kevin De Bruyne een assist op Sterling en net voor het halfuur was De Bruyne beslissend vanop de stip.

Bij de rust was de wedstrijd al gespeeld. 2-0 voor Manchester City dat na de tweede helft aan 70% balbezit kwam. De club uit Manchester gaf niet veel weg en komt na deze overtuigende overwinning op een vijfde plek in het klassement. City telt nu nog drie punten minder dan leider Tottenham.