Racing Genk ziet af van juridische stappen tegen Moeskroen

Dennis Rosiers
| 22 reacties
Racing Genk ziet af van juridische stappen tegen Moeskroen

Racing Genk was woedend over de staat van het veld op Le Canonnier afgelopen zaterdag. Volgens de Limburgers had men bij Moeskroen niet alles in het werk gesteld om het veld bespeelbaar te maken. De nummer twee overwoog juridische stappen, maar ziet daar nu van af.

Racing Genk speelde met het idee om klacht neer te leggen bij de KBVB. Wanneer ze gelijk zouden krijgen, zou de 2-0 nederlaag omgezet worden in een forfaitzege. Racing Genk geeft aan dat het totaal geen zin heeft om deze zaak op de spits te drijven.

 Lees hieronder het statement dat Racing Genk deelde op haar officiële kanalen:

KRC Genk ziet af van haar voornemen om juridische stappen te ondernemen naar aanleiding van de wedstrijd van afgelopen zaterdag in Moeskroen. De bestaande regelgeving laat geen ruimte. Daarom hebben we beslist om de zaak niet op de spits te drijven. 

Inhoudelijk blijven we bij ons standpunt dat deze wedstrijd in de gegeven omstandigheden niet had mogen gespeeld worden. Gelukkig waren er geen zware blessures. 

Indien dergelijke situatie zich in de toekomst herhaalt, zal de club ter plaatse bekijken of de kwaliteit van het voetbal ernstig beïnvloed wordt en de veiligheid van de spelers in gevaar is, en desnoods beslissen om niet te spelen. 

De Pro League heeft ons bevestigd dat zowel de regelgeving als de licentievoorwaarden zullen opgenomen worden in de komende strategische oefening. We kijken uit naar de resultaten van deze evaluatie. KRC Genk zal een schrijven richten aan de Pro League en de KBVB om haar standpunt constructief uiteen te zetten. 

Morgen krijgt Racing Genk de kans om sportieve revanche te nemen. Dan ontvangt het AA Gent in de eigen Luminus Arena.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties