Atlético Madrid boekt kleine overwinning bij Granada met Carrasco in de basis

Atlético Madrid heeft zich zaterdag goed hersteld van het midweekse puntenverlies tegen Celta de Vigo. De koploper van de Primera Divison won moeizaam op bezoek bij Granada met 1-2.

Marcos Llorente zette Atlético na ruim een uur op voorsprong. Hij verraste doelman Rui Silva met een schot in de korte hoek. Slechts enkele minuten later was het alweer gelijk. Yangel Herrera was daarvoor verantwoordelijk, na slecht uitverdedigen aan de kant van de club uit de hoofdstad.

Ietwat gelukkig kwam Atlético opnieuw op voorsprong. Ángel Correa scoorde, mede omdat verdediger Jesús Vallejo zijn inzet van richting veranderde. Dit keer had Granada geen antwoord. Dat betekende de zestiende overwinning in de laatste achttien wedstrijden in de competitie.

Atlético Madrid heeft nu 8 punten voorsprong op Real Madrid én een wedstrijd minder gespeeld.

Yannick Carrasco stond 90 minuten tussen de lijnen bij Atlético maar kwam niet tot scoren. In de slotfase van de wedstrijd kreeg hij nog een gele kaart na een overtreding.