Michel Vlap kan zijn lof over Nederlander van FC Barcelona niet wegsteken

Michel Vlap kan zijn lof over Nederlander van FC Barcelona niet wegsteken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht-huurling Michel Vlap is danig onder de indruk van de prestaties van Frenkie de Jong, iets wat hij al een hele tijd heeft.

Michel Vlap, momenteel door Anderlecht uitgeleend aan het Duitse Bielefeld, is al lang onder de indruk van Frenkie de Jong van FC Barcelona. "Toen ik bij onder achttien kwam, was dat de eerste keer dat ik er samen met Frenkie bij zat", zegt Vlap bij ESPN. "Toen speelden wij tegen Duitsland. Hij haalde toen een keer de bal op, waarna iedereen meteen onder de indruk was.”

Een actie die duidelijk blijven hangen is bij Vlap. “Hij kwam de bal toen ophalen bij onze eigen zestien en werd tegelijkertijd door drie man van de Duitsers onder druk gezet. Daar draaide hij zich met versnelling uit. Toen had iedereen wel iets van: Pfoe, die man kan wel ballen."

Dat bracht de Jong ondertussen al bij FC Barcelona. "Daarna heeft hij zo veel stappen gemaakt en heeft Ajax hem opgehaald. Volgens mij waren vooral de fans van Willem II best wel boos en teleurgesteld dat hij weg is gegaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties