Opvallend: Anderlecht moet twee ploegen laten voorgaan wat betreft speelminuten voor spelers onder 21

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 121 reacties
Opvallend: Anderlecht moet twee ploegen laten voorgaan wat betreft speelminuten voor spelers onder 21
Foto: © photonews

Het CIES Football Observatory houdt de statistieken van alle competities bij. Ze maakten ook de berekening welke ploegen de meeste speelminuten aan -21-spelers geven. Daarbij is het opvallend dat Anderlecht twee ploegen moet laten voorgaan.

Anderlecht heeft wel duidelijk de jongste kern met een gemiddelde leeftijd van 23,1 jaar en geeft zijn -21-jarigen 18,4 procent van de speeltijd. Maar daarmee staan ze niet op kop. Wel Cercle Brugge, met Standard in hun zog. De Vereniging reserveert 20 procent van de speeltijd voor jeugdspelers. 

"De statistiek bevestigt dan ook de verjongingsstrategie die Cercle doorvoert. Een goede combinatie van ervaren spelers, aangevuld met de beste jonge talenten, moet de ideale mix op sportieve successen bezorgen. Een belangrijke rol blijft hier dan ook weggelegd voor de eigen Cercle Brugge Jeugd: Groen-Zwart blijft inzetten op doorstroming van talent van eigen bodem en bewees dat de voorbije seizoenen al met speelkansen voor onder meer Decostere, Vanhoutte, Deman, Somers, Cassaert en Dekuyper", klinkt het trots bij Cercle.

speelminuten jeugdspelers -21
© CIES
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties