OFFICIEEL: Liverpool versterkt zich met Fransman van Leipzig: "Fysieke capaciteiten zeer indrukwekkend"

OFFICIEEL: Liverpool versterkt zich met Fransman van Leipzig: "Fysieke capaciteiten zeer indrukwekkend"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool wil volgend seizoen weer mikken op de koppositie en heeft al een versterking beet. Bij Leipzig gaat het Ibrahima Konaté halen, een speler in wie de 'Reds' al geruime tijd geïnteresseerd zijn. De deal is nu ook helemaal rond.

Liverpool heeft de inkomende transfer van de 22-jarige verdediger aangekondigd. Een explicite transferprijs wordt niet vermeld. In zijn contract bij Leipzig zou een clausule staan van 35 miljoen Britse pond, wat overeen komt met iets meer dan 40 miljoen euro. Liverpool zou bereid geweest zijn om dat bedrag op tafel te leggen.

Konaté heeft ook een persoonlijk akkoord bereikt met Liverpool voor een meerjarig contract en is geslaagd voor de medische testen. Wel moet de Fransman nog een werkvergunning voor het Verenigd Koninkrijk krijgen. "Dit is een boeiend moment voor mij en mijn familie", laat Konaté alvast weten.

Jürgen Klopp komt meteen lovende woorden over de nieuwkomer. "Met Ibrahima leggen we een speler vast die nog kwaliteit zal toevoegen. Zijn fysieke capaciteiten zijn heel indrukwekkend: hij is snel, heel sterk en dominant in de lucht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties