Wat betekent positieve coronatest bij Rusland voor Rode Duivels? "Ploeg zal er staan, op zich verandert er niks"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Wat betekent positieve coronatest bij Rusland voor Rode Duivels? "Ploeg zal er staan, op zich verandert er niks"

Corona is op het EK toch nog een factor. Een speler van Rusland testte al positief. De Rode Duivels moeten het tegen deze tegenstander wel opnemen zaterdagavond. Dat zou toch voor een oncomfortabel gevoel kunnen zorgen, maar Philippe Rosier nuanceert.

Rosier is Health & Performance Manager bij de Rode Duivels en maakt dus deel uit van de grote bubbel. "Op zich verandert er niks voor onze ploeg", vertelt Rosier aan HLN. "In elke club of ploeg vallen coronabesmettingen en daar zijn strikte protocollen voor. De Russen gaan nu in isolatie en worden opnieuw getest. Wanneer die tests negatief zijn, kunnen zij gewoon spelen."

Wisselen van shirts gaan we niet doen 

Philippe Rosier

Bestaat er voor de Rode Duivels dan geen risico? "In de Pro League is al aangetoond dat het risico op besmetting tijdens voetbalmatchen bijna nihil is. Er zijn weinig nauwe contacten. Wisselen van shirts gaan we natuurlijk niet doen. Het kan altijd dat er nog Russen positief testen, maar ik ken hun situatie uiteraard niet. Maar ik vermoed niet dat het virus zal beginnen te woekeren in het team."

Sowieso wordt er in het Belgisch team niets aan het toeval overgelaten. "Wij worden heel regelmatig, om de twee à drie dagen, getest volgens een schema van de UEFA. Ook de bubbels errond worden aan dat tempo getest. Het gaat dan om hotelpersoneel, chauffeurs en groundpersoneel in Tubeke. Zo proberen we een omgeving te creëren die zo veilig mogelijk is." Bij Rosier is er dus geen enkele twijfel: "De ploeg zal er zeker staan morgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties