Anderlecht haalt oude bekende voor defensie: Wesley Hoedt is de nieuwe verdediger
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 165 reacties

Wesley Hoedt is de nieuwe verdediger van Anderlecht

Anderlecht haalt oude bekende voor defensie: Wesley Hoedt is de nieuwe verdediger

Anderlecht heeft een verrassende toptransfer binnengehaald. Wesley Hoedt - ex-verdediger van Antwerp - komt de club versterken.

Wesley Hoedt speelt komend seizoen voor Royal Sporting Club Anderlecht. Paars-wit en Southampton FC kwamen tot een akkoord over een definitieve transfer van de 27-jarige centrale verdediger. Hoedt tekent een contract tot 2025 en zal spelen met het rugnummer 4.

Eerder speelde hij voor Antwerp in België, vooraleer hij door Southampton werd uitgeleend aan Lazio. Peter Verbeke pakte dus wel uit met een stevige stunt. "Met Hoedt voegen we leiderschap en ervaring toe aan het team", aldus de sportief directeur. "Om onze vele jonge spelers optimaal te laten ontwikkelen én te streven naar resultaat is deze balans noodzakelijk. Wesley is ook goed aan de bal en speelt hij met lef en vertrouwen, wat zeer goed aansluit bij het voetbal dat deze club wil brengen."

Het is aan mij aan Lior om de kleedkamer de nodige maturiteit bij te brengen

Hoedt tekende voor vier seizoenen en moet de basis worden van het nieuwe Anderlecht, samen met Refaelov. “De contacten tussen RSC Anderlecht en mezelf lopen ondertussen al meer dan een jaar. Er was onmiddellijk een klik met Peter en Vincent en het was wachten op het juiste moment. De keuze voor RSC Anderlecht is voor mij in de eerste plaats een sportieve keuze. Ik wil meehelpen dit project te doen slagen, om opnieuw voor het allerhoogste te gaan. Het is aan mezelf en Lior om de kleedkamer de nodige maturiteit te bij te brengen. En de vele jonge spelers ten volle helpen ontwikkelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties