Anderlecht en STVV houden het op een gelijkspel, Vincent Kompany duidt opvallende aanvoerder aan

Dennis Rosiers
| 1 reacties

De oefenwedstrijd tussen Anderlecht en STVV is vrijdag geëindigd op een 1-1 gelijkspel.

Vincent Kompany liet nieuwkomers Lior Refaelov en Wesley Hoedt aan de eerste oefenwedstrijd beginnen. De Nederlandse centrale verdediger mocht zelfs de aanvoerdersband in zijn eerste wedstrijd voor paars-wit.

Anderlecht kwam na een kwartier op voorsprong via Amuzu, na knap voorbereidend werk van Vlap. Vijf minuten voor rust kwam STVV langszij. Mboyo kopte een hoekschop met een portie geluk binnen. Daarmee maakte hij zijn gemiste strafschop -Verbruggen koos de goede hoek en redde puik- goed.

In de tweede helft werd er duchtig op los gewisseld. Zo maakte ook Colin Coosemans zijn debuut voor Anderlecht. Gescoord werd er echter niet meer.

Bekijk hier de goals:

Opstelling Anderlecht:

Eerste helft: Verbruggen, Hoedt, Vlap, Refaelov, Ashimeru, Ferrara, Dauda, Amuzu, Kana, Debast, Mehsattou.

Tweede helft: Coosemans, Lokesa, Dewaele, Colassin, De Wilde, Masscho, Onghena, Leoni, Stassin, Michez, Bouchouari.