Reactie Vanaken maakt eerste keer dit seizoen 90 minuten vol: "Die extra vakantie was nodig"

Club Brugge had geen kind aan Zulte Waregem zondagavond. De regerende landskampioen won met overtuigende 0-4 cijfers. Wie voor de volle 90 minuten mee deel uitmaakte van die overwinning, was Hans Vanaken.

Vanaken kreeg na het EK wat extra vakantie van Philippe Clement en miste de eerste wedstrijd van het seizoen. De voorbije twee speeldagen was hij er wel opnieuw bij, maar moest hij het stellen met invalbeurten.

Tegen Zulte Waregem was Vanaken goed voor een doelpunt én een volledige wedstrijd. "Ik voel me nu ook op fysiek vlak 90 minuten goed. Ik ben blij dat ik terug een volledige wedstrijd heb kunnen spelen zonder echte problemen", klinkt het bij de middenvelder achteraf.

Hans Vanaken mocht op het EK amper een minuutje meedoen tegen Finland maar kreeg toch een week extra vakantie van Clement. "En die was wel nodig om de batterijen te kunnen opladen op fysiek en mentaal vlak. Het was een lang en zwaar seizoen", besluit hij.