Waasland-Beveren wint in extremis eerste wedstrijd in 1B tegen tienkoppig Lommel

Seppe Frans
| 5 reacties

Zondag stond in 1B een interessant duel tussen Lommel en Waasland-Beveren op het programma. De thuisploeg zag enkele dagen voor de competitiestart hun trainer alsnog ander oorden opzoeken. De degradant hoopt dan weer snel terug te keren naar 1A, maar zag lotgenoot Moeskroen stevig verliezen.

De studieronde werd overgeslagen. Beide ploegen begonnen met een hoge intensiteit aan hun seizoensopener. Het was na vijf minuten Koki Saito die de bal fraai op de slof nam en Lommel meteen op voorsprong zette.

Een horrorscenario dus voor de bezoekers. Nieuwkomer Kevin Hoggas toonde meteen zijn klasse. Amper tien minuten na de openingstreffer bracht hij zijn nieuwe ploeg met een heerlijke vrije trap op gelijke hoogte. Even later probeerde Verreth het eens met een plaatsbal, maar zijn schot ging nipt naast. Ook een bedrijvige Efford probeerde het verschillende keren, maar zonder succes.

Vlak voor rust schonk Saito zijn ploeg de voorsprong met zijn tweede treffer van de avond. Lang konden de Lommelaars niet van hun uitstekende uitgangspositie genieten.

Dolle slotfase

Want na vijf minuten voetballen in de tweede helft kwamen ze snel met een man minder te staan. Laurent Lemoine ging vol door op het scheenbeen van Daniel Maderner en ontving een rood karton. Diezelfde vrije trap lag ook aan de basis van de gelijkmaker. Maderner knalde een afvallende bal voorbij de Lommelse doelman.

De Waaslanders zochten nog nadrukkelijk naar de overwinning en waren zeer bedreigend. Lommel mocht in eerste instantie nog Christopher Fiermarin bedanken. De 23-jarige doelman hield zijn ploeg in het slot met meerdere sublieme tussenkomsten recht.

De druk van de bezoekers bleef weliswaar toenemen. Het waren acht lange minuten voor een tienkoppig Lommel. Uiteindelijk bezweek de thuisploeg dan toch. Daniel Maderner bekroonde zijn ijzersterke wedstrijd met het winnende doelpunt. Waasland-Beveren keert met een 2-3 zege weer huiswaarts.