Lukaku wil dat FIFA en UEFA zich uitspreken en acties ondernemen tegen Hongaarse fans: "Genoeg is genoeg"

Lukaku wil dat FIFA en UEFA zich uitspreken en acties ondernemen tegen Hongaarse fans: "Genoeg is genoeg"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij strijdt er al jaren tegen: Romelu Lukaku is het uithangbord tegen racisme van onze Rode Duivels. De aanvaller wou dan ook zijn mening even kwijt over wat er in Hongarije gebeurt en de onsmakelijke acties van de supporters tijdens de match tegen Engeland.

“Het is al jaren tijd. Ik heb de beelden niet gezien maar er wel van gehoord. Kijk, we spreken er vaak over. Niet alleen over raciale kwesties. Het wordt tijd. We zijn 2021. Veel teams hebben spelers met een verschillende achtergrond, religie. FIFA en UEFA moet zich ermee moeien", vindt Lukaku bij Het Nieuwsblad. "Eerlijk gezegd, genoeg is genoeg. Wij zijn er om de mensen te vermaken maar in zo’n omgeving kunnen wij geen entertainment brengen. Het is tijd. Het is al jaren tijd.”

Maar welke acties? De Hongaren uit het internationale voetbal bannen? “Ik heb mijn persoonlijke mening maar ik heb geen zin dat mensen op mij gaan schieten. Dus die houd ik voor mezelf. Maar uiteindelijk moeten UEFA en FIFA ernstige acties ondernemen. Ik denk niet dat de spelers van de Hongaarse nationale ploeg daar moeten onder lijden. Maar zij die komen kijken, wel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties