UPDATE: Vanzeir krijgt dan toch niét de maximumstraf

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
UPDATE: Vanzeir krijgt dan toch niét de maximumstraf
Foto: © photonews

Volg Union SG nu via WhatsApp!

Dante Vanzeir heeft zijn schorsingsvoorstel gekregen na zijn vuistslag: acht speeldagen schorsing, waarvan de aanvaller zes matchen effectief moet brommen. Zijn advocaat gaat niét akkoord met het voorstel.

UPDATE: Dante Vanzeir moet niet zes, maar vijf wedstrijden brommen. Het Disciplinair Comité volgt de acht wedstrijden schorsing, maar brengt de effectieve matchen op de strafbank terug van zes naar vijf stuks.

Daniel Spreutels deed voor de zitting al zijn beklag. Volgens de advocaat van Dante Vanzeir werd de zaak opgeblazen door de media. “We kunnen de vergelijking met Gilles De Bilde en Krist Porte of met Axel Witsel en Marcin Wasilewski niet maken. Het gaat hier om een jonge voorbeeldprof die geen slachtoffer heeft willen maken.”

“Het hoeft geen zes speeldagen effectieve schorsing te zijn”, is de advocaat dan ook niet akkoord met de voorgestelde strafmaat. “Nogmaals: het gaat niet om een smeerlap die moedwillig heeft willen kwetsen. Ik vraag dan ook om meer matchen voorwaardelijke schorsing. Dat is een goede manier om hem te straffen. Dit hoeft geen voorbeelddossier te worden.”
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties