FIFA-baas maakt bocht van 180 graden: tweejaarlijks WK komt er niet

FIFA-baas maakt bocht van 180 graden: tweejaarlijks WK komt er niet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gianni Infantino heeft zijn handen teruggetrokken van de fel omstreden plannen voor een tweejaarlijks WK. Hij vertelde de wereldvoetballeiding dat de FIFA nooit een dergelijk idee had voorgesteld.

De FIFA-voorzitter lag het afgelopen jaar onder vuur, vooral in Europa, vanwege de voorstellen om de frequentie van het wereldwijde spektakel te verhogen van elke vier jaar naar elke twee jaar.

Maar op het FIFA-congres in Qatar op donderdag, vertelde Infantino de verzamelde hoofden van het wereldvoetbal dat het bestuursorgaan van de sport niet de stap had voorgesteld die de voetbalwereld dreigde te splitsen.

"Laat me heel duidelijk zijn dat de FIFA geen tweejaarlijks proces heeft voorgesteld", zei Infantino. "Het laatste FIFA-congres heeft de regering een stemming gegeven, met 88 procent voor, om de haalbaarheid van het WK om de twee jaar te onderzoeken."

"De FIFA-administratie, onder leiding van (voormalig Arsenal-manager) Arsène (Wenger), begon toen met een haalbaarheidsstudie... FIFA heeft het niet voorgesteld. Het concludeerde dat het haalbaar is, maar dat het enige repercussies en effecten zou hebben." (Reuters)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties