Zowel fans als clubs niet tevreden met nieuwe kalender: veel supporters geraken er gewoon niet voor de match

Zowel fans als clubs niet tevreden met nieuwe kalender: veel supporters geraken er gewoon niet voor de match
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren werd de kalender van de Jupiler Pro League tot en met speeldag 16 bekendgemaakt. Dat zorgde intussen toch wel voor heel wat commotie bij de supporters, want de aanvangsuren zijn niet echt optimaal.

Zo zijn er op speeldag 13 maar liefst vier matchen tijdens de week om 18u30. Dat zou voor veel fans betekenen dat ze al een halve dag vrijaf moeten nemen om er te geraken. Zeker voor bezoekende fans wordt het een moeilijke opgave. Zo worden Charleroi-Kortrijk, Union-Gent, Eupen-OHL en Antwerp-KVO allemaal op dat uur gespeeld.

Bij de Pro League klinkt het dat ze rekening moesten houden met rechtenhouder Eleven. In de tender staat dat er zoveel mogelijk spreiding van de matchen moet zijn om geen overlapping te hebben. En om 9 wedstrijden op drie dagen in te plannen moeten er dus matchen vroeger vallen. 

Het maakt voor de fans alvast geen verschil. En ook de clubs zien dat ze hun stadion niet vol gaan krijgen om die uren. Bij KV Oostende zijn ze ook boos, want de kustploeg moet drie thuismatchen op rij om zondagavond om 21u afwerken. Onmogelijk om zo veel tickets te verkopen. Er zijn al langer klachten over het 21u-tijdsslot. AA Gent vroeg de Pro League al om dat af te schaffen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties