Voetbal Vlaanderen probeert met #doedegijdatthuisook de sportiviteit op en naast het voetbalveld te verbeteren

Joachim Vandecauter
| 4 reacties
Voetbal Vlaanderen probeert met #doedegijdatthuisook de sportiviteit op en naast het voetbalveld te verbeteren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbal Vlaanderen komt na het Come Together-actieplan met een nieuw initiatief. Hun nieuwe plan gaat nog een stap verder.

Het nieuwe plan van Voetbal Vlaanderen heet #doedegijdatthuisook. Het draait daarbij niet alleen rond het gedrag van spelers en trainers, maar ook rond dat van ouders en supporters. 

Bij elke jeugdwedstrijd moet elke ploeg een fairplay-ouder aanduiden. Die moet toezien op de sportieve sfeer op en naast het veld. "Zo willen we een beroep doen op het engagement van de ouders om de sportiviteit te bewaren", aldus de federatie. "We willen geen politie spelen, maar op een positieve manier de sportiviteit bewaren."

FAIRPLAYKLASSEMENT

Ook komt er in de 1e seizoenshelft een fairplayklassement bij de U15-ploegen. Een ploeg kan elke wedstrijd 100 punten verdienen. 50 van de scheidsrechter en 50 van de tegenstander. Als het systeem positief wordt geëvalueerd, wordt het naar andere leeftijdscategorieën uitgebreid. 

Ook komt er nog een opleiding voor 1000 extra integriteitsverantwoordelijken en komt er een samenwerking met een externe partner om slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag te begeleiden. Ten slotte is er nog een sensibiliseringscampagne waarin de federatie confronterende beelden gaat tonen over wat kwetsende boodschappen met jonge spelertjes en scheidsrechters doen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties