Challenger Pro League: RSCA Futures lijdt eerste nederlaag ondanks dat het van 2-0-achterstand terugkomt

Na negen wedstrijden heeft RSCA Futures zijn eerste nederlaag geleden.

RSCA Futures heeft zijn onslagen status in de Challenger Pro League verloren. Het ging op zondagnamiddag op bezoek bij de laatste in de stand, Jong Genk.

De jongelingen van Anderlecht stonden al na twintig minuten 2-0 in het krijt nadat Mika Godts en Victory Beniangba Jong Genk op voorsprong hadden gebracht. Maar een kwartier voor tijd zette RSCA Futures toch nog de ommekeer in.

Het scoorde eerst via Theo Leoni en daarna maakte Amando Lapage de gelijkmaker. Maar een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd smeerde Jay-Dee Geusens RSCA Futures toch een eerste nederlaag van het seizoen aan.

Door de nederlaag moet RSCA Futures de koppositie nu doorgeven aan SK Beveren, het staat nu gedeeld tweede samen met Lierse K., op twee punten van de leider. Jong Genk springt dankzij de tweede zege van het seizoen naar de tiende laatste plaats. Dender staat daardoor weer op de laatste plaats.