Genk-voorzitter Croonen viseert één winterversterking én spreekt al over contractverlenging Vrancken: "Genk moet zijn Belgisch eindstation worden"

Genk-voorzitter Croonen viseert één winterversterking én spreekt al over contractverlenging Vrancken: "Genk moet zijn Belgisch eindstation worden"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

KRC Genk is de fiere leider in de vaderlandse competitie. De resultaten verrassen zelfs voorzitter Peter Croonen. Een beetje dan toch, want hij had vertrouwen in de spelersgroep én in de nieuwe trainer, Wouter Vrancken.

Vrancken was al veel langer in beeld bij Genk. "We volgen hem al drie jaar, maar het juiste moment moet zich ook aandienen. We vonden bijvoorbeeld dat Wouter iemand is die je het liefst niet midden in een seizoen laat starten. Hij is een type voor de lange termijn", vertelt hij in HLN. "We zijn met hem in gesprek over een nieuw contract. Hoe die verbintenis er precies zal uitzien, wordt nog met hem en zijn makelaar besproken. We willen hem minstens drie tot vier jaar hier houden en hem niet blokkeren als hij dan een volgende stap naar een buitenlandse topclub wil zetten. Maar binnen België willen wij zijn eindstation zijn."

Tijdens de winter kan er wel veel gebeuren met de jongens die het nu goed doen. "Het zou me verbazen als er in januari spelers zouden vertrekken die we liever niet zouden willen laten gaan. Iedereen is hier graag en we streven uiteindelijk naar het Salzburg-model. We willen een speler pas laten gaan op het moment dat we het zelf willen en dat er een andere — misschien zelfs betere — al klaarstaat om zijn positie over te nemen, bij voorkeur uit de eigen jeugd. Op inkomend vlak zullen wij onze eerste ploeg in de winter hoogstens versterken met een vleugelspits, maar dat is geen uitgemaakte zaak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties