Timothy Castagne over cruciale match tegen Kroatië: "Niet te veel nadenken en gewoon fun hebben."

Jeroen Deheegher
| 4 reacties
Timothy Castagne over cruciale match tegen Kroatië: "Niet te veel nadenken en gewoon fun hebben."
Foto: © photonews

Castagne kwam nog eens terug op de match tegen Marokko.

Timothy Castagne stond tegen Marokko in de basis bij de Rode Duivels. Die match werd met 0-2 verloren. "Ik denk niet dat er een tactisch probleem was tegen Marokko. We moeten nu vooral spelen zonder druk op onszelf te leggen", zegt hij bij Sporza. 

Het is van moeten nu voor de Rode Duivels tegen Kroatië. "We moeten niet te veel nadenken en gewoon fun hebben. We hebben zoveel spelers die ongeloofelijk zijn als ze plezier hebben, dus dat moeten we terug vinden."

Hoe gaat de Duivels het dan anders aanpakken dan tegen Marokko? "We moeten agressiever zijn, meer loopacties doen en als we de bal hebben, moeten we spelen als een jaar of twee geleden. Misschien moeten wij wat meer de bal opeisen. Defensief zijn ze niet altijd even sterk en liggen er wel mogelijkheden voor ons."

België won vorig jaar in juni nog tegen Kroatië met 1-0, al was dat wel een vriendschappelijk match. Kroatië verloor dan weer al acht wedstrijden niet meer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21813 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties