Dominik Livaković is de grote penaltyheld tegen Japan en schaart zich in een select groepje
Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Dominik Livaković is de grote penaltyheld tegen Japan en schaart zich in een select groepje
Foto: © photonews

Dominik Livaković was de grote penaltyheld tegen Japan. Met 3 gestopte strafschoppen schaarde hij zich in een select groepje.

Takumi Minamino trapte de 1e penalty van de strafschoppenreeks. Hij trapte zwak en Dominik Livaković bracht redding. Daarna was het de beurt aan Kaoru Mitoma en ook hij miste. Opnieuw bracht Livaković redding. Ten slotte stopte Livaković ook de strafschop van Maya Yoshida. Zo ging Kroatië naar de kwartfinales en Livaković werd verkozen tot Man van de Match. 

3 gestopte strafschoppen tijdens een penaltyreeks op een WK. Daarmee was hij de 3e doelman ooit die die prestatie kon neerzetten. 

Ricardo was de 1e die dat deed. Zo schakelde Portugal Engeland uit op het WK in 2006 en gingen ze door naar de halve finales tegen Frankrijk. Daarna viel het nog een keer voor. Op het WK in 2018 stopte Danijel Subašić 3 strafschoppen tegen Denemarken. Kroatië ging zo naar de kwartfinales tegen Rusland. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21817 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties