Bondsparket wil twee matchen zonder publiek, Anderlecht komt met tegenvoorstel

Bjorn Vandenabeele
| 32 reacties
Bondsparket wil twee matchen zonder publiek, Anderlecht komt met tegenvoorstel

Het bondsparket vordert voor Anderlecht vier wedstrijden achter gesloten deuren, waarvan twee effectief voor de rellen tijdens en na de topper tegen Standard.

De wedstrijd werd op 23 oktober definitief stopgezet nadat vuurpijlen verschillende keren op het veld werden gegooid. Ook de forfaitnederlaag voor RSCA wordt gevorderd, met een extra boete van 5.000 euro. Die komt nog eens bovenop de boete van 50.000 euro die de Pro League oplegde. De Disciplinaire Raad zal nu beslissen hoe het verder moet.

Anderlecht zal een wedstrijd thuis en uit dus zonder supporters moeten afwerken. Een straf die de club buiten proportie vindt, omdat 20.000 fans gestraft worden terwijl er maar 1.000 aanwezig waren in Luik, zo zegt Thibault Dochy, legal officer van RSCA, op de zitting.

De club hoopt dan ook op een volledige voorwaardelijke sanctie. Het verlies voor een thuismatch zonder supporters zou oplopen tot 750.000 euro. Anderlecht zou eventueel akkoord gaan met twee uitwedstrijden zonder fans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21813 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties