Union reageert op voorval rond Loïc Lapoussin en spreekt sanctie uit

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Union reageert op voorval rond Loïc Lapoussin en spreekt sanctie uit

Union SG heeft gereageerd op het voorval waarbij Loïc Lapoussin dronken tegengehouden werd door de politie van Ukkel.

De feiten dateren van zondagochtend 11 uur. “Onze club werd vandaag door haar speler Loïc Lapoussin op de hoogte gesteld van een voorval dat zich op zondag afspeelde in zijn privésfeer”, klinkt het op de website van de club. “Loïc werd staande gehouden door de politie voor een alcoholcontrole. Onze speler weigerde echter mee te werken waarop hij werd meegenomen naar het commissariaat voor verdere afhandeling.”

Loïc Lapoussin toont de nodige spijt over het voorval. “Ik besef dat ik een fout heb gemaakt en wil me hiervoor publiekelijk verontschuldigen en ook bij mijn medespelers, staff, bestuur en de volledige Union-familie. Ik zal mijn straf aanvaarden alsook de bijkomende sanctie opgelegd door de club”, vertelt Lapoussin.

“Wij tillen erg zwaar aan het voorval. Spelers hebben een voorbeeldfunctie en zijn voor vele jongeren een rolmodel. Jaarlijks sterven er door alcohol in het verkeer nog steeds tientallen mensen en een veelvoud raakt ernstig gewond”, zegt CEO Philippe Bormans.

“Wij kunnen niet genoeg benadrukken welk menselijk leed dit veroorzaakt. Wij gaan dan ook een bijkomende sanctie opleggen met als doel te sensibiliseren en, samen met Loïc, ons in te zetten in de strijd tegen dit helaas nog altijd voorkomend probleem.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21814 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties