Cynische Vanhaezebrouck over zoektocht naar nieuwe bondscoach: "Waarom vraag je dat aan mij? Ze hebben alle slimme mensen bij elkaar gezet"

Cynische Vanhaezebrouck over zoektocht naar nieuwe bondscoach: "Waarom vraag je dat aan mij? Ze hebben alle slimme mensen bij elkaar gezet"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck was tijdens het WK analist voor Sporza, maar moest zich daarna kwijten over zijn taken bij AA Gent, dat op stage vertrok. Daar had hij een uitgebreid gesprek met HLN en VTM Nieuws over onder meer de zoektocht naar een nieuwe bondscoach.

En laten we zeggen dat hij geen hoge pet op heeft van hoe dat wordt aangepakt. “Welk profiel de nieuwe bondscoach moet hebben? (grijnst) Er is een taskforce, hé. Stel die vraag aan hen, in plaats van aan mij. Ze hebben alle slimme voetbalmensen bij elkaar gezet en zij zullen dat wel bepalen", zegt hij bij HLN

Zelf is hij alvast geen kandidaat. “Bart Verhaeghe heeft mij nog nooit gebeld. Dus hij zal dat nu ook niet doen. Ik heb trouwens genoeg ‘tasks’ bij AA Gent.”

Hij vindt ook dat er enige druk achter staat om snel een nieuwe bondscoach aan te stellen. "Goh, we hebben tijd, want we spelen pas in maart’, voel ik bij de bond. Ik vind dat een heel slecht signaal. Ik denk niet dat Spanje aan de voorzitter van Real Madrid gevraagd heeft om mee te zoeken naar de opvolger van Luis Enrique. Daar hebben ze meteen een beslissing genomen door de beloftencoach door te schuiven. Duidelijk. De KBVB was duidelijk niet voorbereid op een vertrek van Martínez."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties