Referee Department ook niet akkoord met gang van zaken in Antwerp-Standard

Wie dacht dat er met de VAR foutloos gefloten zou worden, is er toch al even aan voor de moeite.

Eerder kon u hier al lezen hoe het Referee Department oordeelde dat de rode kaart voor STVV-speler Koita niet terecht was aangezien Koita tijdens zijn dribbel niet de intentie had om een Gent-speler te raken. Maar ook bij Antwerp-Standard ging er wat mis.

Enkele minuten voor de 2-1 van Standard wist De Laet namelijk te scoren maar scheidsrechter Jan Boterberg had al gefloten voor een fout van Balikwisha op Donnum in de 16.

"De VAR grijpt niet in, nochtans is op de beelden te zien dat de Standard-speler Donnum op de voet trapt van de Antwerp-aanvaller. Het Referee Department verwacht een VAR-interventie en een strafschop voor Antwerp", luidt het oordeel.

En zo kon Antwerp 3-0 voor komen terwijl het enkele minuten later 2-1 stond. Gelukkig voor de thuisploeg konden ze nog voor de rust de 3-1 maken en wonnen ze vrij eenvoudig van Standard.