Filip Joos plakt er een datum op: "Dan kan Anderlecht weer meedoen om de titel"

Filip Joos plakt er een datum op: "Dan kan Anderlecht weer meedoen om de titel"

RSC Anderlecht heeft enkele moeilijke jaren achter de rug. Het einde van de tunnel lijkt voorlopig nog niet helemaal in zicht.

RSC Anderlecht heeft een moeilijke periode gekend. Op dit moment lijkt de revival er terug te komen, maar paarswit is bijlange nog niet waar het wil staan. Zeker financieel blijft het nog heel moeilijk.

Het is dan ook uitkijken hoe Anderlecht uit de zomermercato zal komen. Die zal voor een groot deel bepalen hoe snel de evolutie verder kan gaan. Analist Filip Joos ziet de club nu nog niet meteen terug staan waar het wil staan.

“Ik zie Anderlecht over vijf jaar wel weer meedoen om de titel”, vertelt Joos aan de Nederlandse openbare omroep NOS. Toch is de club voorlopig zijn status kwijt. “Club Brugge de fakkel als dé club van België overgenomen.”

Dat begint al in de jeugdopleiding en daar loopt alles niet zoals het moet. “Anderlecht heeft altijd een goede jeugdopleiding gehad, maar niet elke jeugdspeler heeft het niveau. En soms gaan ze te vroeg weg, zoals Jeremy Doku die naar Rennes vertrok. Niet goed voor hem, niet goed voor Rennes en niet goed voor Anderlecht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties