Analist schetst waarom het niet lukte voor Tielemans: "Al mag je niet alleen hem viseren"

Analist schetst waarom het niet lukte voor Tielemans: "Al mag je niet alleen hem viseren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Youri Tielemans speelde geen goede partij tegen Oostenrijk. Toch had hij in de slotfase nog matchwinnaar kunnen worden, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

Voor velen was Youri Tielemans de zwakste schakel bij de Rode Duivels, zaterdagavond tegen Oostenrijk. Marc Degryse ziet de reden waarom het voor hem niet lukte in de EK-kwalificatiematch van afgelopen weekend.

“Kijk, Tielemans heeft wat mij betreft De Bruyne nodig om zelf dominant te kunnen zijn. Da's volgens mij ook de reden waarom Tielemans als vrije speler niet verder komt dan Aston Villa, je hebt toch de indruk dat Youri bij Leicester is blijven stilstaan”, is hij heel duidelijk.

Volgens Degryse moet je Tielemans niet de verantwoordelijkheid geven voor het rendement van de ploeg. “Ik wil niet de indruk wekken dat ik enkel Tielemans viseer. Ook Castagne moet beter dan wat hij zaterdag liet zien. De hele defensie trouwens kon mij als geheel niet charmeren”, gaat Degryse verder.

Defensief speelden de Rode Duivels de voorbije jaren heel veel kwijt, met mannen als Kompany, Vermaelen, Alderweireld en dan ook nog eens een afwezige Vertonghen tegen Oostenrijk. De verdediging blijft duidelijk het grootste zorgenkind.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK Kwalificatie

Nieuwste reacties