Transfer van Calvin Stengs naar Feyenoord heeft vreemd gevolg in Nederland

Transfer van Calvin Stengs naar Feyenoord heeft vreemd gevolg in Nederland
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geen verlengd verblijf voor Calvin Stengs bij Antwerp, hij trekt naar Feyenoord. En dat heeft gevolgen voor een scheidsrechter.

Antwerp huurde de Nederlander Calvin Stengs vorig seizoen van het Franse Nice. Nadat hij eerst op de flank speelde, ontbolsterde Stengs als aanvallende middenvelder. Maar Antwerp kon geen aankoopoptie bedingen en dus ging Stengs terug naar Nice. 

Het onderhandelde wel met Nice en Stengs en er leek een deal in de maak, tot Feyenoord zich meldde. De Nederlandse club bood meer geld en kon Stengs ook een beter contract aanbieden. Volgens Nederlandse media lijkt het in kannen en kruiken te zijn.

Maar de transfer van Stengs heeft wel gevolgen voor de Nederlandse scheidsrechter Joey Kooij. Want zowel Stengs als Kooij zijn samen met een dochter van Frank de Boer en dus schoonbroers. Kooij met Romy de Boer, Stengs met Beau de Boer. 

Door die familieband mag Kooij nu geen wedstrijden meer fluiten van Feyenoord, dat bevestigde de KNVB bij De Telegraaf. Toen Stengs nog bij AZ speelde, mocht Kooij ook geen wedstrijden fluiten van die club. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties