De ambitie is zeer groot: Belgische club wil geld pompen in de club en heeft nieuwe talentrijke aanvaller beet

De ambitie is zeer groot: Belgische club wil geld pompen in de club en heeft nieuwe talentrijke aanvaller beet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem wil in zijn sportieve uitbouw nieuwe stappen zetten en nieuwe wegen inslaan. En ook zo snel mogelijk terug naar 1A promoveren. Het doet daartoe flink wat inspanningen.

Sinds de degradatie heeft Essevee niet stilgezeten. Het deed het al heel wat stappen in de ontwikkeling om de ambities waar te maken en zo snel mogelijk opnieuw naar 1A te stijgen.

Sterkhouders als Jelle Vossen en Ruud Vormer werden langer aan de club gebonden, net als enkele jongelingen binnen de club. En met Tom Caluwé kwam er een nieuwe Sportief Manager.

Zulte Waregem
© photonews

Zulte Waregem heeft ook een kapitaalsverhoging ingepland. Meerderheidsaandeelhouder Tony Beeuwsaert zorgt voor 12,8 miljoen euro, die hij via zijn bedrijven leent aan de club. En ook Philippe Detaellenaere (2,4 miljoen euro) en Franck Tijtgat (800.000 euro) moeten voor extra geld zorgen.

En ook de ambitie om zo snel mogelijk terug naar 1A te stijgen waarmaken. Met Alieu Fadera werd bovendien ook nog gecasht op een talentvolle speler - hij trok naar Genk.

Abdoulaye Traoré en Igor Savic

Met het geld wil Essevee investeren in jong talent. De 22-jarige Igor Savic kwam eerder al, nu is ook Abdoulaye Traoré een speler van Zulte Waregem geworden.

De 20-jarige aanvaller komt over van Botev Plovdiv en tekende een contract voor vier seizoenen. Bij zijn Bulgaarse club maakte hij veel indruk bij de beloften, waardoor hij snel werd opgevist richting A-kern. 

“Ik ben heel trots om hier te mogen zijn. Zulte Waregem lijkt me een heel warme en familiale club, en ik kan niet wachten om eraan te beginnen en me 100% in te zetten voor mijn nieuwe club", heeft Traoré zelf er ook alvast zin in.

Bij de A-kern van Plovdiv zorgde hij voor twee doelpunten in 18 wedstrijden. Essevee ziet zijn aanval zo dus versterkt, Jelle Vossen kan de nieuweling alle kneepjes van het vak leren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties