Doorbraak Belgisch toptalent speelde grote factor in keuze voor Gill Swerts: "Ik had niet verwacht dat ik nu al beloftecoach zou worden"

Hendrik Van Wonterghem
| 0 reacties
Doorbraak Belgisch toptalent speelde grote factor in keuze voor Gill Swerts: "Ik had niet verwacht dat ik nu al beloftecoach zou worden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gill Swerts is de opvolger van Jacky Mathijssen bij de beloften van onze Rode Duivels. Voor velen kwam dat als een verrassing, maar de keuze voor de 40-jarige maakt deel uit van het moderniseringsplan bij de voetbalbond.

De ex-beloftencoach van Antwerp kan alvast mooie adelbrieven voorleggen met de doorbraak van Arthur Vermeeren. Een perfect voorbeeld van talent gekoppeld aan prestaties. "Bij de presentatie van zijn eindwerk om zijn Pro Licence te behalen, legde Gill de nadruk op kansen geven aan de jeugd zodat ze leren te presteren in een competitieve omgeving", aldus Kris Van Der Haegen, hoofd van de Pro Licence-opleiding.

Leermeester Van Der Haegen ziet dat Swerts dan ook de troeven heeft om te slagen. "Gill heeft duidelijk blijk gegeven van potentieel, is goed in samenwerken, kan teren op zijn eigen ervaring bij zowel de nationale belofteploeg als bij de Rode Duivels en hij heeft de mindset van een goede trainer."

“Ik had niet verwacht dat ik nu al beloftecoach zou worden. Maar ik heb er heel veel zin in", klinkt het bij Swerts zelf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties