Opinie De coach van de maand is gekend: wie is jullie manager van de maand augustus in de Jupiler Pro League?

Hendrik Van Wonterghem
| 22 reacties
De coach van de maand is gekend: wie is jullie manager van de maand augustus in de Jupiler Pro League?
Foto: © photonews

Op de site van de Pro League is er gestemd: Brian Riemer is coach van de maand augustus. Terecht volgens jullie?

Het beste voetbal speelde hij nog niet met Anderlecht, maar Brian Riemer werd door de kijkers verkozen tot manager van de maand augustus. Met 13/18 pakte paars-wit eigenlijk meer dan het verdiende, want overwinningen tegen onder meer Antwerp (1-0) en STVV (0-1) waren toch eerder gevleid. Ook in de thuisoverwinning tegen Charleroi kon het niet overtuigen, en tegen Genk lag het lange tijd onder tegen 10 man.

Maar de Deen heeft Anderlecht geleerd om ook op een minder mooie manier punten te pakken. De resultaten kan hij alvast voorleggen, nu het geleverde spel nog. Onder meer toptransfers als Thomas Delaney en Thorgan Hazard moeten het nieuwe Anderlecht mee vorm geven.

Geoliede machine Cercle

Toch leek het logischer mocht de nominatie naar Miron Muslic gaan. Hij is van Cercle een geoliede aanvalsmachine aan het maken, en met onder meer overtuigende overwinningen tegen Charleroi, STVV en Westerlo pakte De Vereniging een knappe 12/18.

Een bevestiging van wat Cercle vorig seizoen al liet zien. Hetzelfde hoge druk-voetbal, maar dan met nog extra kwaliteitsinjecties. Zo wisten de Bruggelingen Olaigbe onder de neus van Standard weg te halen, en heeft spits Denkey duidelijk nog serieuze stappen gezet ten opzichte van vorig seizoen. Zijn twee knappe doelpunten tegen Westerlo illustreerden dat nogmaals.

Hein Vanhaezebrouck
© photonews

Ook Hein Vanhaezebrouck mocht zeker aanspraak maken om manager van de maand te worden. Hij hield met Cuypers en Orban zijn twee topspitsen aan boord, haalde met Gandelman extra power en gestalte op het middenveld en daarnaast kan aanwinst Archie Brown wel eens een van de revelaties van het seizoen worden.

Met KAA Gent pakte hij 13/15, wist hij een indrukwekkende Slag om Vlaanderen naar zijn hand te zetten en plaatste hij zich vlot voor de groepsfase van de Conference League.

Maar nu aan jullie: wie is de coach van de maand augustus?

Coach van de maand augustus?

11%
44%
30%
6%
11%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties