Opvallend nieuws uit Nederland: Voetbalbond betaalt grote som geld aan hackers

Opvallend nieuws uit Nederland: Voetbalbond betaalt grote som geld aan hackers

In Nederland heeft de voetbalbond losgeld betaald aan hackers. Een hackersgroep had gegevens van spelers van Oranje en andere profvoetballers bemachtigd.

Opvallend nieuws uit Nederland vandaag. Gegevens zoals salarisstroken en medische gegevens van verschillende profvoetballers en spelers van Oranje werden bemachtigd door hackers. De KNVB heeft ondertussen de hackers losgeld betaald.

De voetbalbond wilde niet meedelen om welk bedrag het zou gaan. Volgens AD zou het rond één miljoen euro liggen. Hackersgroep 'Lockbit' eiste de aanval op.

De KNVB reageerde al snel op het incident. Ze zijn er ook nog niet helemaal gerust in dat zelfs na het betalen van losgeld, de gegevens niet worden verspreid door de hackers. "De KNVB wil niet volledig terugvallen op beloften van criminelen", valt te lezen in een officieel bericht.

"We informeren daarom betrokkenen van wie mogelijk gegevens zijn buitgemaakt of ingezien. De KNVB betreurt dit voorval ten zeerste en biedt alle betrokkenen excuses aan voor eventueel ongemak dat zij als gevolg hiervan ervaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK Kwalificatie

Nieuwste reacties