Vertrek van Mannaert zorgt voor verrassing: Club Brugge zoekt geen nieuwe CEO

Vertrek van Mannaert zorgt voor verrassing: Club Brugge zoekt geen nieuwe CEO
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Mannaert kondigde deze week zijn vertrek aan bij Club Brugge. Op het einde van dit seizoen houdt hij het voor bekeken.

Vincent Mannaert zal volgend seizoen niet langer de CEO van Club Brugge zijn. Blauwzwart schrijft geen vacature uit voor de vacante betrekking, al lopen de spontane sollicitaties op Jan Breydel volgens Het Laatste Nieuws wel heel vlot binnen.

Al gaat Club Brugge volgens de krant echter niet op zoek naar een nieuwe CEO die alle touwtjes in handen heeft. Blauwzwart zou naar analogie van heel wat topclubs in het buitenland kiezen voor een opsplitsing van de functie van CEO.

Net als bij Antwerp en Anderlecht zou er gekozen worden voor een CEO die zijn handen weghoudt van het sportieve en een directeur voetbalzaken, zoals Fredberg en Overmars.

Voor beide functies ligt er heel veel werk op tafel. Aan de niet-sportieve kant is vooral het financiële plaatje rond krijgen en uitbreiden belangrijk, net als het stadiondossier. Sportief gezien moet Club Brugge weer de nummer één worden in België en ook Champions League spelen.

Functieomschrijvingen worden opgesteld en in december aan de Raad van Bestuur voorgelegd ter goedkeuring. Daarna kan er op zoek gegaan worden naar de geknipte figuren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties