Wordt Anderlecht - Genk opnieuw gespeeld of niet? Limburgers maken zich sterk na meevaller

Wordt Anderlecht - Genk opnieuw gespeeld of niet? Limburgers maken zich sterk na meevaller
Foto: © photonews

Dé wedstrijd van 2023 was misschien wel de titelwedstrijd tussen Genk en Antwerp, maar de match waar het meest over te doen zal zijn in 2024? Dat wordt de Anderlecht - Genk van het einde van het jaar. De Limburgers willen die wedstrijd namelijk opnieuw laten spelen.

De strafschop in de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en KRC Genk bij een 0-0 stand blijft voorlopig de gemoederen beroeren. De wedstrijd is alweer twee weken achter de rug, maar er is nog altijd geen beslissing over wat er met de match moet gebeuren.

De dicussie was en blijft groot voorlopig. De strafschop voor Genk moest worden hernomen, maar dat gebeurde niet. En dus is de vraag: gaat het over een menselijke fout of een fout tegen de reglementen? Dat is belangrijk om een match te kunnen herspelen.

© photonews

De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal die de klacht van Genk moet behandelen doet alvast geen uitspraak voor 7 januari. Maar mogelijk wordt er ook volgende week nog niet beslist. Sowieso zal de zaak achter gesloten deuren behandeld worden.

Dat vinden ze bij Genk niet leuk, want zij hadden voor transparantie gekozen en wilden de zaak graag in de openbaarheid houden. Ondertussen hebben ze volgens Het Belang van Limburg wel de audiobestanden van de VAR en de arbitrage in handen gekregen.

Match herspelen of niet? Beslissing nog niet voor meteen en dat is een probleem

En daaruit zou blijken dat Genk een punt heeft en dat er wel degelijk gewoon een fout tegen de regels is gebeurd. Dat maakt hen sterk dat er wel degelijk tot herspelen zal moeten worden overgegaan. Ondertussen zet het de competitie wel mogelijk op zijn kop. 

Stel je maar eens voor dat binnen een maand of twee KRC Genk nog steeds met pakweg Antwerp, Club Brugge of Cercle Brugge aan het strijden is voor de zesde plaats. En het dán plots de mogelijkheid krijgt om nog eens drie punten te kunnen winnen.

Dan gaan ze ook in andere steden op hun achterste poten staan, want dat lijkt ook niet meteen eerlijk te zijn. Sowieso zal er een beslissing moeten vallen voor de play-offs, want ook met oog op die play-offs zal het minstens voor een van beide ploegen van belang zijn. Wachten en zo het probleem zichzelf laten oplossen - zoals in het verleden al een paar keer gebeurd is - is dus deze keer alvast niet aan de orde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties