Nu 110(!) miljoen waard, ooit medisch afgekeurd bij Essevee, Club én KVO: "Mazzu zei dat als Mogi een speler gepakt wil, er geen screenings nodig zijn"

Nu 110(!) miljoen waard, ooit medisch afgekeurd bij Essevee, Club én KVO: "Mazzu zei dat als Mogi een speler gepakt wil, er geen screenings nodig zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Victor Osimhen maakt momenteel grote sier bij Napoli en speelde ook tegen Barcelona opnieuw een heerlijke partij. Hij begon aan zijn opmars bij Charleroi, maar het had ook helemaal anders kunnen lopen.

Nu is zijn marktwaarde zo’n 110 miljoen euro volgens Transfermarkt, maar in 2018 was hij nog een vrij onbekende speler bij Wolfsburg. Uiteindelijk werd hij toen uitgeleend aan Charleroi, maar het had ook anders kunnen aflopen.

De eerste gegadigde in België was het Zulte Waregem van (toen nog) Francky Dury: “Hij was toen vierde spits bij Wolfsburg na onder anderen Dimata en toen heb ik nog met hem onderhandeld. Hij was toen 19 jaar en kwam op onze radar via een zaakwaarnemer", aldus Dury die hem heel graag wou en daarop ook heeft aangedrongen bij Essevee.

osimhen

Osimhen was topschutter geworden met Nigeria op het WK U17 en maakte heel veel indruk, ook bij Wolfsburg tijdens invalbeurten. Door een schouderoperatie en wat problemen met de knie en een opstoot van malaria was het wel opletten bij de screenings. 

Het moest heel snel gaan in het verhaal Osimhen

Ook Gert Verheyen was in Extra Time vorig jaar bij de pinken in het verhaal Osimhen: “Het was via Didier Frenay, een zaakwaarnemer. Hij heeft ook gebeld naar de coach van KV Oostende”, verwees hij naar zichzelf. “Het moest toen heel snel gaan."

Later werd hij ook bij Club Brugge nog afgekeurd om medische redenen, waarna hij naar Charleroi trok. "Op het Gala van de Gouden Schoen heb ik achteraf eens aan Mazzu gevraagd hoe hij bij Charleroi door de screening was geraakt", aldus nog Dury in Extra Time. "En hij zei dat als Mogi zegt dat er een speler gepakt moest worden, dan wordt die gepakt en zelfs niet getest.”  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties