Frank Raes zag één lichtpunt bij Duivels: "Hij moet mee naar het EK en waarom niet als basisspeler?"

Frank Raes zag één lichtpunt bij Duivels: "Hij moet mee naar het EK en waarom niet als basisspeler?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er werd al veel negatiefs gezegd over de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Ierland. Het was ook niet goed. Maar analist Frank Raes vond toch één lichtpunt waarmee Domenico Tedesco aan de slag kan.

Raes zag ook de vele experimenten en vond er geen geslaagde. "Vranckx, Vermeeren, De Winter, Deman: nee, zij hebben mij onvoldoende kunnen overtuigen. Vranckx en Vermeeren missen duidelijk ritme."

"Deman en De Winter zien gewoon nog wat groen achter de oren. Ze leken zelfs last te hebben van plankenkoorts”, zegt Frank Raes in zijn analyse voor Het Nieuwsblad.

Maar één probeersel maakte hem wel blij: de terugkeer van Thomas Meunier, de beste Belg op het veld. "Hij ging ervoor, zoals we hem kennen van in zijn beste dagen. Meunier heeft ook persoonlijkheid en tonnen ervaring."

"Hij kreeg bovendien onze énige kans van de héle wedstrijd. Als rechtsachter, nota bene. Meunier mag wat mij betreft mee naar het EK. En waarom niet als basisspeler? Ik vond Castagne voor de pauze niet beter dan Meunier."

Een gemotiveerde Meunier is altijd een meerwaarde. De 32-jarige rechtsachter heeft er alles aan gedaan om weer in beeld te komen bij de bondscoach en wordt daar nu ook voor beloond. Met hem neem je geen risico's door hem te selecteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties