🎥 Heerlijke goal van Kevin De Bruyne, maar City met strafschoppen uit Champions League

Manuel Gonzalez
| 5 reacties

De halve finalisten van de Champions League zijn bekend. Vandaag werden de laatste twee kwartfinales afgewerkt.

Dinsdag plaatsten Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund zich ten nadele van respectievelijk FC Barcelona en Atletico Madrid voor de halve finales van de Champions League.

Vandaag stonden nog twee kwartfinales op het programma. Bayern München – Arsenal (heen: 2-2) en Manchester City - Real Madrid (heen: 3-3) waren de twee affiches van de dag.

Real Madrid kwam via Rodrygo al na 12 minuten op voorsprong, maar moest dan de wet van de sterkste ondergaan. City drukte in de eerste helft, maar kwam niet tot scoren.

Na de rust bleef City op zoek naar de gelijkmaker. Het was wachten tot Doku 20 minuten voor tijd inviel. Hij schoot vijf minuten na zijn invallen op doel, in de rebound knalde De Bruyne de 1-1 tegen de netten. De Bruyne kwam nog twee keer dicht bij de 2-1, maar het werd verlengingen.

Daarin kwam er geen afscheiding, dus moesten strafschoppen uitsluitsel brengen. Daarin deed Real Madrid het net iets beter.

Bayern München domineerde het eerste half uur, maar dat leverde geen doelpunten op. Arsenal nam de leidende rol over in het laatste kwartier van de eerste helft, maar er werd bij 0-0 gerust.

Na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong nadat het vol vuur uit de kleedkamers kwam. Kimmich kopte op aangeven van Guerreiro keihard voorbij Raya. Daar bleef het bij.