Historische stap: Lierse wil terug naar de traditie en komt met opvallende naamswijziging

Historische stap: Lierse wil terug naar de traditie en komt met opvallende naamswijziging
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse K wist zich dit seizoen al bij al makkelijk te handhaven in de Challenger Pro League. Het wil verder bouwen op de toekomst en heeft daartoe een plan. Daar hoort ook een naamswijziging bij. Ondertussen zijn er al 2000 handtekeningen verzameld.

Lierse wil er ook de komende jaren staan en gaat daarbij ook een naamsverandering ondergaan. Het wil terug naar de oude traditie. Ze willen terug naar de originele naamgeving K Lierse SK. Al 2000 mensen hebben de petitie ondertekend.

"Lierse K roept alle supporters op om mee te bouwen aan de toekomst van de club en de naamswijziging mee op deze manier te ondersteunen. Teken de online petitie en toon uw onvoorwaardelijke trouw aan de traditie en identiteit van het Lierse voetbal. Deze petitie zullen we dan ook nasturen aan de KBVB", klinkt het.

Lierse K streeft ernaar om de naamswijziging aanvaard te krijgen voor 1 juli 2024. "De aanvraag is gebaseerd op artikels van het bondsreglement, die naamswijzigingen toestaan onder bepaalde voorwaarden."

"Lierse K voldoet aan alle voorwaarden, waaronder het behoud van de identiteit van de club en het respect voor de tradities van het Lierse voetbal", klinkt het hoopvol bij de club. De club wil nog veel meer handtekeningen verzamelen om een sterkere boodschap te brengen naar de Belgische voetbalbond toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties